Uitbreiding woning Eindhoven

 

Share

Projectomschrijving

Uitbreiding van een karakteristiek jaren-30 huis met een lichte leefkeuken. De opdrachtgevers wensten een uitbreiding in de vorm van een leefkeuken en eetruimte. Daarbij wilden ze graag een maximaal buitengevoel. De oplossing was om simpelweg een deel van de buitenruimte te 'klimatiseren', door met een aantal duidelijk afleesbare 'ruwe' elementen een stuk van de buitenruimte af te bakenen. Een zware metselwerkwand, een ranke stalen pui en een houten dakconstructie met daklicht vormen deze ingredi├źnten. In het interieur blijft het metselwerk in het zicht en de houten dakconstructie onafgewerkt. Dat versterkt het idee van een informele toevoeging. De achtergevel bestaat volledig uit een stalen pui die daardoor iets weg heeft van een klassieke orangerie.

Status: in voorbereiding
Oplevering: 2023

Projectgegevens