Schuurwoning Sint-Oedenrode II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Projectomschrijving

In het buitengebied van Sint-Oedenrode is een schuurwoning ontworpen, op een sinds lange tijd braakliggend kavel. De woning diende zich aan te passen aan een reeds bestaande fundering. Daartoe is de contour van het oorspronkelijke (en onuitgevoerde) bouwplan als uitgangspunt genomen. Door langs de achtergevel een smalle uitbouw toe te voegen met een bijkeuken en een overdekt terras, werd een hoofdvorm verkregen die veel weg heeft van een archetypische boerenschuur. Het resultaat is een eigentijdse schuurwoning. Kenmerkend aan de woning is de geïntegreerde veranda op het Noordwesten, die door middel van een grote 'staldeur' in de kopgevel kan worden geopend of gesloten. Zo kunnen de bewoners kiezen om meer zon toe te laten op het terras of juist meer beschutting te creëren.

Status: in uitvoering
Oplevering: december 2022