Villa Oss

 

 

Share

Projectomschrijving

Een jaren-70 bungalow op een bosrijk kavel wordt verduurzaam en uitgebreid. De woning wordt daarbij bijna energie neutraal. De verduurzaming wordt aangegrepen om de woning esthetisch en programmatisch een volledige metamorfose te laten ondergaan. De bestaande woning kenmerkt zich door een verspringende en onsamenhangende volumeopbouw. Deze grilligheid wordt in eerste instantie nog wat versterkt door de woninguitbreiding in dezelfde grillige contour voort te zetten. De buitenruimtes die het volume op deze manier omhult krijgen vervolgens betekenis door de toevoeging van een groot alles omvattend dak. Dit dak neemt verschillende vormen aan, van carport tot entreeluifel, van veranda tot pergola. Een verhoogd dak accentueert de centraal gelegen leefkeuken, en laat daglicht en uitzicht tot diep in de woning binnendringen. Op deze manier wordt de groene omgeving in verschillende nuances opgenomen in de woning en ontstaat er een veelheid aan mogelijkheden om binnen- en buitenleven te kunnen combineren.

Projectgegevens